Kozmetik Uygulamalar


  1. Botulinum Toksini

    C.botulinum adlı bir bakteriden elde edilen protein yapıda bir maddedir. Kozmetik olarak kırışıklık tedavisinde kullanılsa da koltuk altı terlemesi, el-ayak terlemesi, migren, spastisite, diş sıkma-gıcırdatma gibi kişinin günlük yaşantısını oldukça etkileyen hastalıkların tedavisinde de kullanılır. Uygulama oldukça konforludur, etki 3. günde başlar, ortalama 4 ay sürer, kişisel farklılıklar ile süre biraz uzayıp, biraz kısalabilir. Terleme tedavisindeki etki 6-9 ay gibi daha uzun süreli olabilmektedir. Kalıcı bir yan etkisi yoktur. Kas hastalığı, gebelik, emzirme gibi durumlarda yapılmaz. Botulinum Toksini alışkanlık yapmaz, botulinum toksini uygulanmadığında kırışıklık artmaz.


  2. Dolgu Uygulamaları

    Kişiler yaş aldıkça cilde esneklik ve dolgunluk veren kollajen, elastin, hyaluronik asit gibi maddeler azalmaya başlar. Deri altındaki yağ kompartmanları hacmini kaybetmeye ve aşağıya doğru yer değiştirmeye başlar. Dermal dolgular ile yaşa bağlı görünür kırışıklıkların, sarkmaların, hacim kayıplarının görünürlüğünün azaltılması hedeflenir. Dudak, yanak, elmacık kemiği, çene hatlarının yeniden şekillendirilmesi, ağız kenarındaki hacim kaybının düzeltilmesi, ince ve derin kırışıklıkların giderilmesi amacıyla uygulanır. Ayrıca cildi nemlendirme özelliği ile cilde doğal esneklik ve hacim kazandırır. En sık hiyalüronik asit olmak üzere, insan vücuduna uygun değişik maddeler ile dolgu uygulamaları yapılabilmektedir. Uygulanan ürüne, bölgeye ve kişinin deri özelliklerine göre etki süresi 10-18 ay arasında değişebilmektedir.


  3. Gençlik Aşısı

    Gençlik aşısı olarak adlandırılan uygulama, ciltte nem dengesini sağlamak, kırışıklıkları azaltmak ya da önlemek, lifting etkisinden faydalanmak amacıyla, hyalüronik asit içeren ürünün cilde uygulanmasıdır. Hyalüronik asit su tutucu özelliği ile cilde nem verir. Kollajen ve elastin artışına katkı sağlayarak cildin daha esnek ve pürüzsüz olmasını sağlarken yaşlanma sürecini de geciktirir. 2-4 hafta arayla 2-4 seans uygulanabilir. 6 ayda bir tekrarlayan uygulamalarla iyilik halinin devamlılığı sağlanabilir. 20-25 yaştan itibaren her yaşta uygulanabilir. İşlemden sonra geçici olarak hafif şişlik, kızarıklık, morluk, hassasiyet olabilir. Bunlar geçicidir. İşlemden sonra 2-3 gün ağır egzersiz, sıcak banyo önerilmez. Sırt üstü yatmak faydalıdır. Yüze hafif masaj yapılabilir.


  4. PRP

    PRP (Platelet Rich Plasma), trombositten zengin kan demektir. PRP tedavisi, kişinin kendi kanı alınarak santrifüj edildikten sonra sorunlu bölgeye uygulanması şeklindedir. Bunun için özel tüpler kullanılır ve en az 1 milyon trombosit sayısına ulaşılması hedeflenir.
    Trombositler normal şartlarda yaralanan deri bölgesine gelerek, büyüme faktörleri salgılarlar ve yara iyileşme mekanizmasında önemli rol oynarlar. Ayrıca yaralanan bölgeye kök hücrelerini çekerler. PRP tedavisi yapıldığında da aynı mekanizmayla ciltte onarım ve yenilenme süreci başlar.
    Cilt sarkması, kırışıklık, leke tedavisi, akne izleri, yara izleri, cilt çatlakları ve saç dökülmelerinde tek başına veya diğer tedavilerle kombine olarak başarılı sonuçlar elde edilebilir. Etkinliği artırmak için radyofrekans, mezoterapi, mikroiğneleme gibi yöntemler birarada uygulanabilir.
    Tedavi 2-4 hafta aralıklarla 3-4 seans yapılmalıdır. Etkisi 2.-3. Seanstan sonra ortaya çıkar ve 1-1,5 yıl devam eder. İşlem sonrası enjeksiyon yerlerinde bazen morluklar olabilir ancak geçicidir. Kişinin kendi kanı olduğu için allerji ve yan etki riski düşüktür.
    Kan sulandırıcı kullanan, kanser öyküsü olan, enfeksiyonu olan kişilere ve hamilellik, emzirme döneminde olanlara uygulama yapılmaz. İşlem yapılan gün sıcak banyo önerilmez. Güneşten korunulmalıdır.


  5. Altın İğne (İğneli Radyofrekans)

    Radyofrekans enerjisini, deri yüzeyine bir zarar vermeden, milimetrik uzunlukta çok ince iğneler yardımıyla cilt altına veren bir uygulamadır. Cilt altına iletilen radyofrekans dalgaları ısıya dönüşerek, düzenli ve kontrollü bir hasar oluşturur. Oluşan hasar ile doğal yara iyileşme mekanizmaları devreye girer ve kollajen, elastin gibi maddelerin üretimi artar. Bu etki ile cilt gençleştirme, boyun ve dekolte bölgesinin toparlanması, gözenek sıkılaştırma sağlanırken kırışıklık, akne izleri, yara izleri, çatlakların tedavisinde de oldukça başarılı olabilmektedir. PRP, mezoterapi gibi diğer işlemlerle de kombine edilebilir. İşlem sonrası birkaç saat kızarıklık ve şişlik oluşabilir ancak yara ve kabuklanma gibi durumlar olmadığından yaz dönemlerinde de uygulanabilir. SECRET altın iğne ile bunların dışında SmartCure teknolojisi ile tekli iğne uçları kullanılarak subsizyon yapılabilmekte, zorlanılan ice-peak akne skarları, kırışıklıklar, ince yüzeyel damarlar, aktif akne başarıyla tedavi edilebilmektedir.


  6. Mezoterapi

    Çeşitli vitamin, antioksidan madde, bağ doku maddeleri, biomimetik peptitler, hyalüronik asit gibi maddelerin minik iğneler yardımıyla derinin orta tabakasına enjekte edilmesi işlemidir. Kişinin mevcut sorunu ve uygulama amacına yönelik ürünler tercih edilir.
    Saç dökülmesi, yüz gençleştirme, lifting, selülit tedavisi, bölgesel yağlanma, yara izi, çatlak ve leke tedavisinde tek başına ya da çoğunlukla mikroiğneleme, radyofrekans gibi yöntemlerle kombine olarak uygulanır.
    Gebelik, emzirme, diyabet, kalp, karaciğer, böbrek hastalığı, kan pıhtılaşma bozukluğu, aktif enfeksiyonu olanlarda, uygulanan maddeye karşı allerjisi olanlarda mezoterapi uygun değildir.

    Yüz mezoterapisi(Mezolifting)

    , cilde parlaklık ve esneklik kazandırmak, sarkma ve yaşlanmayı önlemek ya da geriletmek, yorgun görünümü gidermek, sigara kullanımına bağlı cilt hasarını onarmak, güneşin zararlı etkilerini düzeltmek, leke tedavilerinde destekleyici olarak, akne-yara-yanık izi tedavisinde destekleyici olarak etkili bir şekilde kullanılır. 1-4 hafta aralarla 4-6 seans uygulanır. 3-6 ayda bir tekrarı yapılabilir.

    Saç mezoterapisi

    saç dökülmesini azaltmak, mevcut saçın kalitesini artırmak ve yeni saç çıkışını uyarmak amacıyla uygulanır. Kadın ve erkek tüm hastalara yapılabilir. Özellikle stres kaynaklı, mevsimsel, gebelik sonrası dökülmelerde, alopesi areatada, erkek tipi saç dökülmesinde etkilidir. Mikroiğneleme ve PRP ile kombine edilebilir. Uygulanan ürüne göre seanslar 1 hafta-1ay arayla 3-10 seans planlanabilir. İşlem sonrası 2 gün saçlar yıkanmamalıdır. Dermatoloğunuzun önerdiği evde kullanım ürünleri varsa kullanmanız önemlidir.


  7. Mikroiğneleme

    Mikroiğneleme , üzerinde 200-500 adet çok ince mikro iğneler bulunan roller silindir şeklinde bir el cihazı ya da elektrikli ya da pille çalışan kalem (pen) şeklinde cihazlarla uygulanan bir yöntemdir.
    Cilt sarkması, kırışıklık, leke tedavisi, akne izleri, yara izleri, cilt çatlakları, gözenek sıkılaştırma ve saç dökülmelerinde tek başına veya diğer tedavilerle kombine olarak uygulanabilir.
    Uygulama sırasında deri yüzeyinde yüzlerce minik kanallar açılır. Oluşan hasar ile doğal yara iyileşme mekanizmaları devreye girer ve büyüme faktörleri, hyalüronik asit, kollajen, elastin gibi maddelerin üretimi artar. Böylece doğal cilt yenilenmesi meydana gelir. İşlem sırası veya sonrasında cilt yenileyici ürünlerin kullanımı ile etkinlik çok daha fazla olmaktadır. 2-4 hafta arayla en az 5-6 seans uygulama gerekir. Etkileri görmek için en az 3 ay beklenmelidir.
    İşlem sonrası 2-3 gün kızarıklık sürebilir. Güneşten korunulmalıdır. Esmer ve lekeli ciltlerde dikkatli olunmalıdır. Gebelik, emzirme, kemoterapi, radyoterapi, enfeksiyon, keloid eğilimi varlığında uygulanmamalıdır.


  8. Saç Dökülme Tedavisi

    Saç dökülmesi tedavisinde öncelikle tanı doğru yapılmalıdır. Saç dökülmesinin nedenlerini ve dökülme tipini öğrenmek gerekir. Dökülmeye yol açan faktörler belirlenerek uygun tedavi planlanır. FDA onaylı ilaçlar Dermatoloji Uzmanı kontrolünde kullanılabilir. Saç mezoterapisi saç dökülmesinde oldukça sık kullanılan etkili bir tedavi yöntemidir. Saçın sağlıklı büyüyüp gelişebilmesi için gerekli olan vitamin, antioksidan, mineral ve dolaşım düzenleyici maddelerin mikroiğneler yardımı ile saçlı deriye doğrudan enjekte edilmesi sürecini içerir. Başarılı sonuçlar alınan yöntemlerden biri de PRP işlemidir. Hastanın kendi kanının alınıp belirli işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen trombositlerden zengin plazmanın, şikayet olan bölgeye enjekte edilmesi işlemidir. Bu yöntem özellikle genetik dökülmelerde oldukça etkilidir. Saç mezoterapisi, PRP ile kombine uygulanabilir.
    Saç dökülmelerini önlemek, saçların sağlıklı uzaması ve canlı görünmesini sağlamak için rutin alışkanlıklarda bazı düzenlemeler yapmak gerekir. Örneğin; bilinçsizce yapılan diyetlerden uzak durulmalıdır. Diyet, doktor kontrolünde yapılmalıdır. Protein ağırlıklı beslenmek faydalıdır. Vitamin eksikliği varsa takviye edilmelidir. Çinko, B12, bakır, folik asit içeren besinler tüketilmelidir. Antioksidan yiyeceklere (sebze, meyve gibi) yer verilmelidir. Fast food tarzı beslenme alışkanlıklarından uzak durulmalıdır. Düzenli uyku önemlidir. Stres, sigara ve alkolden uzak durulmalıdır. Uzman kontrolü dışında saç sağlığı için önerilen ilaçlar kullanılmamalıdır.


  9. Cilt Bakımı

    Cildin ihtiyaçlarına ve cilt tipine göre belirlenen uygun yöntem, cihaz ve ürünlerle yapılan bakım işlemleridir. Akne sorunlarının giderilmesi, gözeneklerin sıkılaştırılması, ciltte canlılık ve parlaklığın sağlanması, lekelerin azaltılması amacıyla kuru, karma, yağlı ciltlere özel bakım uzman ve tecrübeli kişiler tarafından yapıldığında ve düzenli yapıldığında etkili sonuçlar alınabilmektedir. Hangi yaş ve cilt tipinde olursa olsun herkesin profesyonel cilt bakımına ihtiyacı vardır.


  10. Aşırı Terleme Tedavisi

    Egzersiz, sıcak ortam, ani heyecan, endişe, korku gibi duygu durumlarında vücut ısısı yükselir ve buna yanıt olarak terleme olur. Vücudun doğal bir tepkisidir. Bu gibi durumlar olmadığında da aşırı terleme oluyorsa ve bu durum kişinin sosyal yaşantısını etkiliyorsa, kıyafet seçimini belirliyorsa, okul veya iş verimini bozuyorsa tedavi etmek gerekir.
    Hiperhidrozis bölgesel veya yaygın şekilde görülebilir. Yaygın hiperhidrozis enfeksiyon, diyabet, kullanılan ilaçlar, tiroid hastalıkları, menopoz gibi hormonal etkiler, gut hastalığı, obezite gibi nedenlerle olabilir ancak herhangi bir sebebe bağlı da olmayabilir. Bölgesel hiperhidrozis koltuk altı, avuç içi, ayak tabanı, saçlı deri gibi sınırlı bölgelerde görülür. Aile öyküsü olabilir ancak genellikle sebepsizdir.
    Tedavi seçenekleri arasında kremler, iyontoforez, botulinum toksini, cerrahi girişimler, ağız yoluyla alınan ilaçlar yer alır. Terleme tipi, terleyen bölge, terleme şiddeti, daha önce kullanılan tedavilere göre tedavi planlanır. Etkinlik ve yan etkiler açısından kişisel farklılıklar gözlenebilir.


  11. Kılcal Damar Tedavisi

    Bölüm güncelleniyor…


  12. Leke Tedavisi

    Bölüm güncelleniyor…


  13. Lazer Epilasyon

    Bölüm güncelleniyor…


  14. Karbon Peeling

    Cilde karbon kremi sürüldükten sonra Q-switched Nd:Yag lazerle uygulanan bir işlemdir. Karbon krem, lazerin deri yüzeyinde ısı ve ses dalgaları etkisinin daha fazla olmasını sağlar. Özel olarak hazırlanmış karbon krem, lazer ışığının etkisiyle, ani bir ısınmayla deri yüzeyinden kalkarken, derinin yüzeysel tabakasını da buharlaştırır. Aynı zamanda lazerin hücre yenilenmesini sağlayan fotoaktivasyon etkisi de gerçekleşir. Böylece kollajen üretimi de artarak deri elastikiyetine fayda sağlar.
    Akne ve gözenek tedavisinde, leke tedavisinde, cildi aydınlatmada, açık renkli tüylerin giderilmesinde etkili bir yöntemdir. 1-2 hafta aralıklarla 4-5 seans şeklinde uygulamalarda ciltteki yağ dengesinin sağlanması ve akne tedavisinde oldukça başarılı sonuçlar alınabilmektedir. Leke tedavisinde ise seans sayıları biraz daha uzun (ortalama 10 seans) olabilmektedir.
    Kimyasal peelingden farklı olarak işlem sonrası, ciltte herhangi bir soyulma, kızarıklık beklenmez. Her mevsimde ve koyu tenli kişilerde de yapılabilen güvenli ve etkili bir işlemdir. Kısa ve konforlu uygulamadan sonra günlük hayata devam edilebilir.


  15. Dövme Silme

    Dövme tedavisi günümüzde yaygın olarak Q-anahtarlı lazerlerle yapılmaktadır. Q- anahtarlı lazerler belirli bir dalga boyundaki lazer ışığını, saniyenin milyarda biri kadar kısa bir sürede üretip deriye aktarma kapasitesine sahip yüksek teknolojili cihazlardır. Boya partiküllerine ulaşan enerji, bu partiküllerin parçalanmasını sağlar. Vücuttaki akyuvarlar bu boya kırıntılarını bölgeden uzaklaştırarak, her seansta dövme renginin açılmasını sağlarlar.
    Tatmin edici sonuçlar için çok sayıda uygulama gerekebilir. Uygulama sayısını etkileyen faktörler vardır. Amatör dövmeler, siyah, solgun, eski dövmeler, proksimal yani vücut merkezine yakın dövmeler, üzerinde kapatma olmayan dövmeler, deri tipi 1-3 olan kişilerdeki dövmeler daha az sayıda uygulama ile silinebilir. Standardize edilmiş bir kriter olmamakla beraber hedeflenen sonuç 1-1,5 metre uzaktan bakıldığında önceki dövmenin farkedilmemesidir.
    Bölgede aktif enfeksiyon, melanom, vitiligo, psoriasis gibi dermatolojik hastalık varlığı, keloid skar öyküsü, diyabet, immunsupresyon, periferik damar hastalığı, kanama diyatezi, nöbet geçirme öyküsü, kardiyak pacemaker, dövme yapılırken gelişmiş alerjik reaksiyon öyküsü varlığnda işlem uygulanmamalıdır.


  16. Peeling

    Bölüm güncelleniyor…